Dimarts, 14 de març de 2017

Els municipis afectats per l'aturada de l'enllaç de l'A2 amb l'AP7 s'uneixen per exigir la finalització de les obres

Representants d’una desena d’ajuntaments s’han reunit a Castellbisbal i han acordat iniciar una estratègia conjunta per aconseguir que es reprenguin els treballs

Representants de deu ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat han estat convocats aquest migdia a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al Govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A2 i l’AP7 (iniciades fa més de deu anys i actualment aturades i sense data de represa).

 

En concret, a la reunió, convocada per l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, hi ha assistit l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i les alcaldesses de Pallejà, Ascensión Ratia, i de Sant Cugat, Mercè Conesa, així com la primera tinent d’alcalde de Rubí, Maria Mas, el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, el tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol i la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim. L’alcalde de Martorell i l’alcaldessa de Corbera han excusat la seva assistència.

 

 

Acords assolits

 

El principal acord assolit en la reunió ha estat procedir a la futura constitució com a grup de municipis afectats i convidar-hi els agents socials i econòmics, com poden ser les associacions empresarials, els sindicats i altres entitats i institucions que també puguin veure’s perjudicades per la paralització de les obres.

 

A més, s’ha decidit demanar una reunió amb el ministre de Foment, per la qual es buscarà la implicació i el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat.

 

Paral·lelament, tots els municipis s’han compromès a adherir-se al manifest Connexió, ara! que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat mes de gener i on es demana al Govern espanyol que reprengui les obres de forma immediata i s’exigeix un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest any.